Azarenka: Ruke su bile teške 200 kg...
Azarenka može nakon Melbournea biti broj 1

Azarenka: Ruke su bile teške 200 kg...

M. Maksimović

Victoria Azarenka je ostvarila svoj rezultate karijere. bez obzira što je do sada osvojila devet turnira, što ima ukupno šest Grand Slam finala. Da ovdje ne bi bilo zabune, Azarenka je finala igrala u parovima, odnosno miksu.

Dva puta je igrala finale Australian Opena, jednom Roland Garros, dok je u miksu osvojila Pariz, US.Open, te je još zapela u finalu Melborunea. Sada je napokon u finalu singla, sada je na vrhu i tu bi mogla i ostati. U polufinalu je odigrala sjajan meč protiv ''mame'' Clijsters, braniteljice naslova koja je pala u tri seta.

''Nakon što sam izgubila drugi set izgledala sam nemoćno protiv Kim. Onda sam krenula po svakim poen maksimalno ofanzivno baš kao u prvom setu. Možda će neko pomisliti da sam psihički slučaj, ali ja sam ponosna na svoju mentalnu snagu. Nije bilo lako završiti meč, na meč lopti sam osjećala kao da su mi ruke teške 200 kilograma, tijelo tonu, na kraju sam samo željela da se isplačem'' rekla je nakon meča Bjeloruskinja.

Azarenka u ovom trenutku drži prvo mjesto na WTA rang listi sa 7.985 bodova, ispred Kvitove sa 7.690 i Sharapove, koja ima 7.560. Ukoliko Bjeloruskinja osvoji Australian Open ostat će najbolja na svijetu sa ukupnih 8.585 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.