Azarenka s lakoćom protiv Schiavone

Roland Garros, 4. kolo

Azarenka s lakoćom protiv Schiavone

Edmir Škorić

Bjeloruska teniserka Viktoria Azarenka plasirala se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon pobjede nad Italijankom Francescom Schiavone.

Iako je Schiavone na Roland Garrosu u prva tri kola ostavila puno bolji dojam od Azarenke, Bjeloruskinja je bez problema izborila četvrtfinale, a na zemlji je protiv Italijanke slavila i u prethodna dva meča. Ukupno im je ovo bio četvrti meč i treća pobjeda Azarenke.

Azarenka je u trećem gemu prvog seta napravila prvi break, ali je Schiavone uzvratila, no već u sljedećem, petom gemu, ponovo break Bjeloruskinje, koja do kraja pravi još dva breaka, te prvi set okončava u svoju korist (6:3).

Drugi set, pak, potpuna dominacija Azarenke, koja protivnici nije dozvolila nijedan gem. Bjeloruskinja je bila sigurna pri svakom svom servisu, te je u sva tri navrata pravila break.

Tako će treća teniserka svijeta u četvrtfinalu turnira igrati protiv bolje iz ogleda Mattek-Sands - Kirilenko, te ima zasad čist put prema polufinalu. 

Roland Garros, 4. kolo, teniserke:

Schiavone (13) - Azarenka (3) 3:6, 0:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.