Azarenka se povukla s turnira u Dubaiju

Zbog povrede

Azarenka se povukla s turnira u Dubaiju

Edmir Škorić

Drugorangirana teniserka svijeta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, povukla se s WTA turnira u Dubaiju zbog povrede, saopćili su organizatori. 

Azarenka je povrijedila stopalo prošle sedmice na turniru u Dohi, gdje je osvojila trofej trijumfujući u finalu nad Amerikankom Serenom Williams.

 

Povlačenje Bjeloruskinje, koja je neporažena ove sezone, osigurat će Williams prvo mjesto na WTA listi i naredne sedmice. 

 

Amerikanka je od ponedjeljka ponovo na čelnoj poziciji svjetske rang liste, prvi put poslije više od dvije godine. Ona je s 31 godinom najstariji svjetski broj jedan u dosadašnjem rangiranju teniserki, prenio je Tanjug.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.