Azarenka: Zašto niko ne priča o Rafinim i Noletovim urlicima

Azarenka: Zašto niko ne priča o Rafinim i Noletovim urlicima

Adnan Beganović

U posljednje vrijeme sve više se u svijetu tenisa priča o glasnim uzvicima koje ispuštaju teniserke, a u tom kontekstu spominje se i jedna od najboljih svjetskih teniserki Viktorija Azarenka.

Međutim, Azarenka se pita zašto niko ne govori o urlicima tenisera.

"Teniserke nisu ravnopravno tretirane po tom pitanju. I teniseri su jako glasni, no pažnja se posvećuje samo teniserkama", izjavila je Azarenka.

"Da li ste gledali finale US Opena? Pa, skoro u svakom poenu su trajali urlici Nadala i Đokovića. Zašto to nije problem i zašto niko o tome ne priča, a kada to rade teniserke svi bruje o tome", dodala je bjeloruska teniserka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.