Azarenku zaustavila povreda palca

Odigrano samo jedno polufinale

Azarenku zaustavila povreda palca

M. Maksimović

Trebao je biti prvi pravi okršaj na početku godinu, ali ništa od toga.Žrijeb je u polufinalu Brisbanea je ''sastavio'' Serenu Williams i Victoriju Azarenku, to je trebao biti njihov 13 okršaj, međutim sve je ostalo na najavi.

Pola sata uoči susreta Azarenka je obavijestila organizatore da se povlači zbog povrede palca desne noge.Bjeloruskinja se nada da će biti spremna do početka Australian Opena 14.januara. Tako je Serena Williams bez borbe stigla do finala, a tamo će igrati protiv Ruskinje Anastasije Pavlyuchenkove. Pavlyuchenkova je ispustila prvi set protiv Ukrajinke Tsurenko, ali je u nastavku vrlo brzo uhvatila ritam, pa je do kraja meča izgubila tri gema. 

 

Rezultati polufinala:

Serena Williams (SAD, 3) - Victoria Azarenka (Bje, 1) predaja Azarenke

Pavlychenkova (Rus) - Lesia Tsurenko (Ukrajina) 4-6, 6-1, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti