'Baby Federer' izbacio Džumhura, Damir se kasno razigrao

Dimitrov u drugom kolu

'Baby Federer' izbacio Džumhura, Damir se kasno razigrao

E. Škorić

Bosankohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP turnira u Beču.

Džumhur je imao nepovoljan žrijeb i već u prvom kolu morao je na megdan Grigoru Dimitrovu, koji je opravdao ulogu favorita i na kraju prošao dalje sa 6:3, 7:5.

U prvom setu je Džumhur poprilično loše igrao i Dimitrov je dobio taj set sa 6:3, no u drugom setu je Damir pokazao daleko bolji tenis, mada je i kroz taj set pravio dosta neprisiljenih pogrešaka.

Iako je Bugarin imao brejk u 1. i 5. gemu, Damir je uspijevao da se vrati, a pri rezultatu 5:5 Dimitrov je došao do novog brejka i na kraju sigurno odservirao za plasman u drugo kolo.

Stiče se dojam da je Damir mogao puno više u ovom meču, ali da je nedostajalo koncentracije i mirnoće u svakom gemu.

Dimitrov u drugom kolu igra protiv Italijana Berrettinija, koji je nakon preokreta savladao Kylea Edmunda, a nije ga spriječila ni povreda koju je zadobio u prvom setu tog meča.

Ranije su drugo kolo izborili i Schwartzman te Fucsovics. Argentinac čeka Querreyja ili Mannarina u drugom kolu, a Mađar Hurkacza ili Kačanova.

Top Komentari

adoado
Hej moj dzumhure, njekad igras nepoznatiljevski dobro, al ga znas care i u...t.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi