Baghdatis predao meč
Predao zbog povrede: eMarcos Baghdatis

ATP u Hertogenboschu

Baghdatis predao meč

Marcos Baghdatis morao je predati meč 2. kola ATP turnira u Hertogenboschu koji se igra za nagradni fond od 450.000 eura. Kipranin je zbog povrede koljena prije kraja pružio ruku domaćem veteranu Raemonu Sluiteru.

Na terenu je proveo 34 minute, a u trenutku predaje bilo je 4:3 za protivnika.

Sluiter će tako zaigrati u svom četvrtom četvrtfinalu u Hertogenboschu, a protivnik će mu biti Izraelac Dudi Sela.

Treći nositelj turnira i branitelj naslova, David Ferrer, lako se obračunao sa Oscarom Hernandezom, savladavši ga sa 6:4, 6:3. Ferreru je to bila sedma uzastopna pobjeda, a sljedeći protivnik biće mu još jedan Španac, Ivan Navarro.

Posljednji četvrtfinalni par čine dva nositelja, Rainer Schuttler (4.) i Jeremy Chardy (7.), koji su u dva, odnosno tri seta, bili bolji od Normana i De Bakkera.

Osmina finala
Schuttler (Nje, 4) - De Bakker (Hol, Q) 6:3, 7:6 (3), Chardy (Fra, 7) - D. Norman (Bel, Q) 3:6, 6:3, 6:3, Ferrer (Špa, 3) - Hernandez (Špa) 6:4, 6:3, Sluiter (Hol, WC) - Baghdatis (Kip) 4:3, predaja Baghdatisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.