Bartoli neće igrati na Olimpijadi

Bartoli neće igrati na Olimpijadi

Ministar sporta Francuske David Douillet izjavio je za "DirectMatin.fr" da najbolja teniserka te zemlje Marion Bartoli neće igrati na olimpijskim igrama u Londonu. 

Sedma teniserka svijeta imala je podršku ministra, ali je Teniski savez Francuske (FFT) odlučio da ne napravi ustupak. Prema pravilima FFT-a, što je slučaj i s ITF-om, teniserka ne može nastupiti na Olimpijadi ako se ne odazove na poziv selektora Fed kup reprezentacije najmanje dva puta u dvije godine.

 

Bartoli je samo dva puta u karijeri igrala za Fed kup reprezentaciju, oba puta 2004. godine. Odbijala je da nastupa jer želi da je u reprezentaciji trenira njen otac Walter, sa čime se ne slaže FFT koji ne dozvoljava igračima da imaju privatne trenere u tim mečevima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije