Bašić dobro startovao
Bašić ostvario pobjedu na startu

Juniorski turnir u Njemačkoj

Bašić dobro startovao

Mirza Bašić, velika nada bh. tenisa, odlično je startovao na jakom juniorskom turniru 1. kategorije koji se igra u njemačkom Offenbachu.

Bašić je rangiran za 9. nositelja, a u prvom kolu je nadigrao domaćeg igrača Ralfa Steinbacha sa laganih i ubjedljivih - 6:3 i 6:1.

Bašićev sljedeći rival je takođe teniser iz Njemačke, kvalifikant Thorsten Bertsch pa očekujemo nove lijepe vijesti iz Offenbacha.

Kada je riječ o dublovima, Bašić i Amerikanac Harry Fowler su, kao 4. nosioci, bili slobodni u 1. kolu, a u 2. će igrati protiv češko-američke kombinacije Pavel Liska / Kurt Thein.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.