Bašić eliminisan sa US Opena
Foto: EPA

Poraz u prvom kolu kvalifikacija

Bašić eliminisan sa US Opena

M. Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić poražen je u prvom kolu kvalifikacija za US Open. Bolji od njega bio je Rus Karen Khachanoc s 2:0, po setovima 6:4 i 6:4.

Oba tenisera su igrala dosta dobro u prvom setu. Ipak, presudio je jedan oduzeti servis kojeg je Rus napravio u devetom gemu, te je bez većih problema servirao za osvajanje prvog seta sa 6:4.

Drugi set donosi potpunu dominaciju 96. igrača svijeta. Bašić je uspio da napravi break u devetom gemu i da dođe do 5:4, nakon što se činilo da je meč završen.

Ipak, više od toga nije mogao, pa je Khachanov osvojio gem na svoj servis, dobio je i drugi set sa 6:4 i tako je otišao u narednu fazu takmičenja na posljednjem Grand Slamu sezone. 

Tako se bh. teniser oprostio od US Opena u prvom kolu kvalifikacija, a ruski teniser će se pokušati izboriti za plasman u glavni žrijeb.

US Open, kvalifikacije:

Khachanov - Bašić 6:4, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi