Bašić i Brkić sigurni u dublu, BiH povela protiv Slovačke sa 2:1

Džumhur može sve riješiti

Bašić i Brkić sigurni u dublu, BiH povela protiv Slovačke sa 2:1

Endin Čaušević

Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi protiv Slovačke sa 2:1 nakon što su Mirza Bašić i Tomislav Brkić slavili danas u dublu.

Bh. teniseri uspjeli su lakše od očekivanog da dođu do pobjede rpotiv Andreja Martina i Igora Zelenayja sa 2:1 u setovima. Prvi set naši momci su dobili odličnom igrom s "laganih" 6:2 i pokazali svoju snagu.

U nastavku meča nešto bolje su zaigrali slovački teniseri, ali im to nije bilo dovoljno da se vrate u meč. Nakon tačno sat vremena igre sve je bilo gotovo jer su Bašić i Brkić sa 6:4 dobili drugi set i tako doveli naš tim u prednost od 2:1.

Stvari u ovom meču danas može završiti naš najbolji teniser Damir Džumhur koji će igrati protiv Martina Kližana. U slučaju pobjede bh. tenisera naša selekcija će se plasirati u play-off za Svjetsku grupu. Ukoliko to ne uspije Džumhur onda će šansu imati Mirza Bašić protiv Norberta Gombosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi