Bašić i Brkić slavili u parovima

BH Telecom Indoors 2013

Bašić i Brkić slavili u parovima

Jučer je odigrano devet mečeva na teniskom ATP turniru "BH Telecom Indoors 2013.", pet u singlu i četiri u dublu.

Iznenađenje dana je pobjeda Češkog tenisera Jirija Veselya protiv prvog nosioca 2:1 po setovima, 6:7, 6:3, 6:4. Također, poražen je i treći nosialc Dušan Lajović iz Srbije od Kazahstanca Evgenya Koroleva 7:5, 6:3. Plasman u četvrtfinale teže nego se očekivalo ostvario je četvrti noslac Adrian Mannarino. U tri seta, nakon dva sata provedenih na terenu, trijumfovao je nad odličnim Belgijancem Nilsom Desinom 7:6, 5:7, 6:4.

 

Radost domaćoj publici donijeli su Mirza Bašić i Tomislav Brkić u igri parova. Savladali su belgijsko- holandsku kombinaciju Mertens - Middelkoop sa lakih 6:3, 6:2. Plasman u četvrtfinale dubla nije osigurao Damir Džumhur u paru sa Čehom Veselyem. Poraženi su od Nijemaca Greula i Knittela 6:3, 6:1.

U drugo kolo nisu prošli ni Franjo Raspudić i Antun Pehar izgubivši od Slovaka Beka i Zelenaya 6:1, 6:2.

 

Sutrašnji program na turniru "BH Telecom Indoors 2013." počinje od 12 sati, a u 10 sati će biti upriličen Kids' Day u olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.