Bašić ispao u prvom kolu turnira u Ostravi

Hajek prejak za Bašića

Bašić ispao u prvom kolu turnira u Ostravi

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić poražen je u prvom kolu ATP Challengera češkoj u Ostravi od domaćeg tenisera i četvrtog nositelja Jana Hajeka sa 2:0 po setovima 6:3, 6:4.

Iskusniji češki teniser bez većih problema je došao do pobjede. U prvom setu je napravio rani break  kojeg je do kraja i sačuvao, te je osvojio set sa 6:3.

U drugom setu nešto jači otpor Bašića. Imao je nekoliko break šansi, ali ih nije uspio iskoristiti. Sa druge strane Čeh je napravio break kada je to najviše trebalo u sedmom gemu i lagano je priveo  set kraju sa 6:4, te je slavio sa ukupnih 2:0.

Podsjetimo naš Damir Džumhur je danas lagano prošao Nicolasa Massua sa dva puta po 6:1, te će u drugom kolu igrati protiv Oliviera Rochusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije