Bašić nije uspio, Zverev slavio sa 2:0

Osmina finala ATP turnira u Halleu

Bašić nije uspio, Zverev slavio sa 2:0

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Halleu. Naime, u osmini finala bolji od Bašića bio je Mischa Zverev.

Mladi bosanskohercegovački teniser je sjajno otvorio meč i već u četvrtom gemu je oduzeo servis Zverevu za vodstvo od 3:1.

Međutim, već u narednoj igri Zverev je mogao uzvratiti, odnosno imao je break priliku, ali nije je uspio realizovati. Bašić je potvrdio break, ali pri vodstvu od 4:3 gubi svoj servis, pa se stvari vraćaju na početak.

Do tie-breaka nije bilo brakova, pa je o pobjedniku prvog seta odlučila trinaesta igra u kojoj se bolje snašao Zverev.

U drugi set Bašić ulazi bolje, odnosno kao i u prethodnom, prvi dolazi do breaka za vodstvo od 2:1. Međutim, Zverev odmah uzvraća te osvaja četiri uzastopna gema za vodstvo od 5:2.

U osmom gemu drugog seta Bašić je servirao za ostanak u meču, Zverev je imao 0:40, no naš teniser je uspio spasiti tri meč lopte. Međutim, odmah potom Zverev je siguran na svom servisu, te tako stiže do trijumfa od 6:3 u drugom setu.

ATP Halle, osmina finala:
Zverev - Bašić 7:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije