Bašić pobijedio Seppija i plasirao se u glavni žrijeb ATP turnira u Dohi

Naš teniser slavio nakon tri taj brejka

Bašić pobijedio Seppija i plasirao se u glavni žrijeb ATP turnira u Dohi

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u glavni žrijeb ATP turnira u Dohi nakon što je danas u posljednjem kolu kvalifikacija napravio iznenađenje i pobijedio Italijana Andreasa Seppija (ATP 86.) sa 2:1 u setovima. 

Bio je ovo veoma tvrd meč koji je odlučen u taj brejkovima, a isti je trajao čak dva sata i 41 minutu.

U prvom setu nije viđen nijedan brejk, a Bašić se bolje snašao u taj brejku i taj period je dobio sa 7:3. U drugom setu je viđena nešto drugačija priča jer su napravljena četiri brejka, po dva na obje strane, ali opet se otišlo u taj brejk. Ovog puta je uspješniji bio Italijan koji je slavio sa 7:5.

U trećem setu Bašić je propustio dvije meč lopte prije taj brejka, ali ipak mu se to nije obilo o glavu jer je u trinaestom gejmu uspio da slavi sa 7:5 i da se plasira u glavni žrijeb.

Top Komentari

Jadnimi
Godinu je završio sa pobjedom, nadam se da će i slijedeću početi sa pobjedom
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi