Bašić poražen u prvom kolu Challengera u Portorožu

Poraz Mirze Bašića

Bašić poražen u prvom kolu Challengera u Portorožu

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački teniser, Mirza Bašić, poražen je u prvom kolu ATP Challengera u slovenačkom Portorožu od Italijana Riccarda Ghedina sa 2:0 po setovima 7:6 i 6:4.

Mirza je veći dio prvog seta dominirao. Imao je vodstvo od 5:3 i servis za osvajanje prvog seta, ali je Ghedin uspio da se vrati u set, te je se ušlo u tie-break, gdje se bolje snašao italijanski tensier, koji je osvojio prvi set sa 7:6.

Psihološka pripema očigledno je lošija strana Bašićeve igre.  Drugi set je Italijan uz break dobio sa 6:4, te je došao do pobjede i plasmana u drugo kolo.

ATP Challenger, Portorož:

Ghedin - Bašić 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.