Bašić prošao dalje, Brkić ispao

Bašić prošao dalje, Brkić ispao

Midhat Šljivak

Bosnaskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u drugo kolo kvalifikacija na ATP turniru u Zagrebu.

Naš teniser je lagano savladao Mađara Adama Kellnera rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 6:0.  U prvom setu Mirza je napravio break već na samom početku meča, te je do kraja mirnom igrom osvojio set 6:4.

U drugom setu potpuna dominacija Bašića. Dobio je drugi set bez izgubljenog gema i sa 2:0 prošao u drugo kolo kvalifikacija, gdje ga čeka osmi nositelj Švicarac Marco Chiudinelli.

Tomislav Brkić nažalost nije mogao do drugog kola nakon što je danas sa 2:1 poražen od hrvatskog tenisera Tonija Androića.

Hrvat je prvi set dobio rezultatom 6:3, da bi naš teniser u drugom setu uzvratio dobivši ga sa 6:4. U odlučujućem setu meč je odlučen u tie breaku gdje se Androić ipak bolje snašao, te se plasirao u dalji tok kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.