Bašić prošao kvalifikacije Beča

Igra protiv Amerikanca Russela

Bašić prošao kvalifikacije Beča

Nakon Hallea gdje je dobio priliku kao sretni gubitnik, Mirza Bašić će zaigrati u glavnom dijelu ATP turnira u Beču. Radi se o dvoranskom turniru nagradnog fonda 501.335 eura na kojem igraju Tsonga, Haase, Fognini, Kohlschreiber, Monfils.

Mirza je danas u trećem kolu očitao lekciju Mađaru Martonu Fucsovicsu koji je sakupljao mrvice i na kraju je uhvatio tek dva gema. Po jedan u svakom setu. U prvom kolu Mirzin protivnik je Amerikanac Michael Russel, trenutačno 94.igrač svijeta koji je ove godine igrao četvrtfinale Memphisa i polufinale Newporta. Meč između Bašića i Russela je na rasporedu kao prvi iza 13 sati na terenu broj jedan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti