Bašić se oprostio od nastupa na Wimbledonu

Tim Smyczek bolji od Bašića

Bašić se oprostio od nastupa na Wimbledonu

Midhat Šljivak

Bh. teniser, Mirza Bašić, poražen je u drugom kolu kvalifikacija za Wimbledon od Amerikanca Tima Smyczeka sa 2:0 po setovima 6:3, 7:5.

Prvi set je pripao američkom teniseru. Iako je Bašić imao dvije prilike za break, nije ih iskoristio, ali zato je svoju prvu priliku iskoristio Smyczek, koji je došao do osvajanja prvog seta sa 6:3.

Drugi set je ponovo donio dosta zanimljiv tenis. Oba tenisera su sigurno čuavala svoj servis sve do 11 gema kada Amerikanac pravi ponovo break, te dolazi do vodstva od 6:5. Sigurnim servisom je došao do osvajanja i drugog seta sa 7:5 i prolaza u treće kolo kvalifikacija.

Wimbledon, 2. kolo kvalifikacija:

Smyczek - Bašić 2:0 (6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije