Bašić: Sretan sam zbog finala, ovo je velika pobjeda za mene

Mirza u prvom ATP finalu

Bašić: Sretan sam zbog finala, ovo je velika pobjeda za mene

Edmir Škorić, foto: EPA

Mirza Bašić je preko Stanislasa Wawrinke izborio finale ATP turnira u Sofiji.

Bašić je od prvog nositelja na turniru bio bolji sa 7:6, 6:4 i u finalu će igrati protiv Rumuna Copila, pa ima veliku šansu da stigne do prve titule u karijeri.

"Sretan sam što sam izborio finale. Hvala svima za podršku. Ovo je svakako velika pobjeda za mene. Danas sam servirao veoma dobro u oba seta, u trećem gemu sam imao malo problema kada je Stan napravio brejk, ali odigrao sam odličan meč i mogu da budem sretan", kazao je Bašić nakon meča, pa je dodao:

"Stan je veliki igrač, ali ja sam pokušavao da ostanem fokusiran na meč. Moram se što prije oporaviti i fokusirati na sutrašnje finale. Copil je dobar igrač, neće biti jednostavno igrati".

Bašić je ranije tri puta igrao protiv Copila, a slavio je dva puta i oba u 2016. godini.

Top Komentari

ratip irats
Bravo Mirza, svaka cast...
13 0
Tvrtko Kotromanic
Aferim Majstore.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi