Bašić u četvrtfinalu Banja Luke
Mirza Bašić

Challenger vrijedan 75.000 dolara

Bašić u četvrtfinalu Banja Luke

M. Maksimović

Mirza Bašić je izborio plasman u četvrtfinale challengera koji se igra u Banja Luci. Naš mladi teniser je u drugom kolu pobjedio Nikolu Čačića iz Srbije 4-6,6-3,6-3.

Mirza je u svakom od tri seta imao prednost, u prvom je ispustio velikih 4-1. Takav luksus sebi nije dozvolio u drugom setu kada velikih 4-1 pretvara u set 6-3. U setu odluke Mirza  je opet krenuo ranim breakom i na kraju posao zaključio u devetom gemu trećeg. U četvrtfinalu će Mirza za protivnika imati prvog nositelja, Španjolca Pere Ribu. Riba je trenutačno 70.igrač svijeta koji je recimo ove godine iz kvalifikacija stigao do drugog kola Monte Carla i još jednog velikog turnira na zemlji, Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije