Bašić u drugom kolu Challengera u Budimpešti

Bašić u drugom kolu Challengera u Budimpešti

Edmir Škorić

Bh. teniser Mirza Bašić bio je bolji od Michala Przysieznyja u prvom kolu Challengera u Budimpešti.

Nakon uspješno okončanog Davis Cup susreta sa Poljacima u Zenici, Bašić je otputovao u Budimpeštu, a u prvom kolu imao je velikih problema.

U prvom setu Bašić je s jednim brejkom došao do 6:4, da bi drugi set pripao Poljaku u taj-brejku.

U odlučujućem setu Przysiezny je poveo 4:1 uz dva brejka, Bašić je jedan uspio da vrati, a onda i drugi i to kod 5:4 vodstva Poljaka, koji je bio na servisu. Vezao je dva poena u 12. gemu na servis rivala, poveo s 30:0, ali se Przysiezny opet vratio i na kraju je odlučivao taj-brejk.

Naš teniser je vezao pet poena i uvjerljivo došao do pobjede nad kvalifikantom i 407. igračem svijeta. U drugom kolu igrat će protiv Norvežanina Caspera Ruuda.

Challenger u Budimpešti, 1. kolo:

Przysiezny - Bašić 4:6, 7:6, 6:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi