Bašić u drugom kolu Challengera u Izmiru

Moguć susret protiv Tomislava Brkića

Bašić u drugom kolu Challengera u Izmiru

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u drugo kolo ATP Challengera u Izmiru nakon današnje pobjede protiv Nikole Milojevića iz Srbije sa 2:1 u setovima.

Bašić je nešto lošije ušao u ovaj meč te je prvi set nakon 48 minuta igre izgubio rezultatom 7:5. Ipak, kasnije je Bašić zaigrao znatno bolje i odmah se to vidjelo na rezultatu.

Drugi set pripao je našem teniseru zahvaljujući jednom brejku prednosti, te je Bašić slavio sa 6:4. Mirza je odigrao veoma dobro i posljednji set, posebno odlučujuće trenutke istog, te je uspio da u finišu napravi brejk i slavi sa 7:5.

Zanimljivo je da će Bašić u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Tomislav Brkić-Kevin Griekspoor koji je trenutno u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti