Bašić zaustavljen u kvalifikacijama Chennaia

Bolji je bio Stebe u tri seta

Bašić zaustavljen u kvalifikacijama Chennaia

M. Maksimović

Mirza Bašić nije prošao prvo kolo kvalifikacija ATP turnira u Chennaiu. Njega je u prvom kolu zaustavio Nijemac Cedric-Marcel Stebe, trenutačno 117.igrač svijeta.Bašić je imao problema na servisu, ali je bez obzira na to, uspio dobiti prvi set 6-4.

U drugom je Stebe imao tri break lopte, iskoristio je jednu što je bilo dovoljno jer Mirza nije imao niti jednu break loptu, niti jednu pravu priliku na servis ljevorukog Nijemca koji je uzeo set 4-6. Za razliku od drugog seta, u trećem je Mirza imao svoje prilike, šest break lopti od kojih je iskoristio samo jednu, dok je Stebe od tri, dvije pretvorio u break što je bilo dovoljno za konačnih 6-4,4-6,4-6 i prolaz dalje njemačkog tenisera nakon dva sata i devet minuta igre. 

 

ATP Chennai, kvalifikacije:

Mirza Bašić (BiH) - Cedric-Marcel Stebe (Nje,6) 6-4,4-6,4-6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije