Basilashvili nije imao snage za novo iznenađenje

Bautista u osmini finala

Basilashvili nije imao snage za novo iznenađenje

E. Škorić

Španski teniser Roberto Bautista-Agut prošetao se do osmine finala Wimbledona.

Bautista je u trećem kolu s 3:0 u setovima savladao Gruzijca Nikoloza Basilashvilija. 

Basilashvili je pružio jak otpor u prvom setu, ali je 22. igrač svijeta u taj-brejku došao do vodstvao.

U naredna dva seta Basilashvili je osvojio svega jedan gem. Bautista je sa po tri brejka lako osvajao setove.

Naredni Bautistin protivnik bit će bolji iz duela Roger Federer - Samuel Groth. Naravno, ne treba ni napominjati ko je tu favorit…

Bautista je ranije pobjeđivao Pairea i Bemelmansa, dok je do meča s njim Basilashvili uspijevao da eliminiše Bagnita i Felicijana Lopeza.

U tijeku su mečevi Viktor Troicki - Dustin Brown, te Groth i Federer, a kasnije se sastaju Tsonga i Karlović, Ward i Pospisil, Berdych i Andujar, Seppi i Murray, Monfis i Simon, te će se završiti meč između Čilića i Isnera, koji je prekinut sinoć kod rezultata 2:2 u setovima.

Wimbledon, 3. kolo:
Nikoloz Basilashvili (Gru) - Robert Bautsita (Špa) 6:7, 0:6, 1:6

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.