Bautista-Agut i Daniel u osmini finala

Olimpijski turnir

Bautista-Agut i Daniel u osmini finala

Španski teniser Roberto Bautista-Agut plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara nakon današnje pobjede 2:0 protiv Italijana Paoloa Lorenzija.

Bautista-Agut je veoma dobro ušao u meč te je uspio već u četvrtom gemu da oduzme servis svom rivalu i da povede sa 3:1. Ipak, Italijan mu vraća brejk već u narednom gemu i rezultat je veoma brzo bio 3:3.

Do kraja seta nije bilo brejkova pa se otišlo u taj brejk, a tamo se ipak bolje snašao Španac koji je slavio sa 7:2 i poveo 1:0.

Drugi set je bio daleko lakši za 17-tog tenisera svijeta koji je napravio dva brejka i na kraju slavio sa 6:2.

Osim njega, dalje se plasirao i Japanac Taro Daniel koji je slavio protiv Kylea Edmunda sa 2:0 i sigurno napravio pravo malo iznenađenje u šesnaestini finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi