Bautista: Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri

Španac izbacio Del Potra

Bautista: Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri

Španski teniser Roberto Bautista Agut pobjedom nad Argentincem Juanom Martinom Del Potrom i plasmanom u treće kolo Australian Opena ostvario je najveći uspjeh u teniskoj karijeri. 

„Presretan sam zbog pobjede. Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda u karijeri. Najveća je sigurno. Zaista sam sretan što sam pobijedio Del Potra, igrao sam dosta dobar tenis. Del Potro je odličan igrač, jedan od najboljih na svijetu i ja sam ga pobijedio, to je dovoljan razlog da budem sretan“, rekao je Bautista Agut. 

Španac je istakao da se trenutno osječa odlično i da jednostavno "puca" od samopouzdanja što je i pokazao povratkom u meč protiv Argentinca nakon što je gubio 1-2 u setovima. Na kraju je uspio slaviti veliku pobjedu. 

„Osjećam se veoma prijatno na ovim terenima, odgovaraju mojoj igri. Serviram dobro i odlično vraćam loptice, to mi dosta pomaže. U ovom meču sam dosta loptica vratio Del Potru i to je bio ključ osvajanja četvrtog i petog seta“, rekao je sjajni španski teniser. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.