Becker: Novaku nedostaju nešto u završnicama velikih turnira

Koliko Becker može pomoći Novaku?

Becker: Novaku nedostaju nešto u završnicama velikih turnira

Novi trener Novaka Đokovića, Boris Becker je izjavio kako je prve kontakte sa Novakom i njegovim menadžerom ostvario u Pekingu, nakon što je Đoković ostao bez broja jedan. Boris je priznao kako je ostao iznenađen i kaže je njego zadatak da poboljša Novakovu igru na Grand Slam turnirima.

Becker je kao igrač osvojio šest Grand Slam titula, baš kao i Novak, dok je izgubio četiri finala, dva manje manje od Novaka. Đoković je izgubio četiri finala u New Yorku, te po jedno finale Roland Garrosa i Wimbledona. Ono što je jako zanimljivo jeste činjenica da Novak ima jedno finale Roland Garrosa, dok je recimo na zemlji osvajao Rim, Madrid, Monte Carlo, Amersfoort, Estoril, Beograd. Becker ima tri polufinala Roland Garrosa i nikada u svojoj karijeri nije osvojio niti jedan turnir na zemlji. Izgubio je svih šest finala.

" Ove godine Novak je imao nekoliko teških poraza u završnicama Grand Slam turnira, a on je po prirodi pobjednik, žarko želi pobjede i hoće da se upiše u istoriju tenisa. Činjenica je da je Nadal preuzeo kormilo, Murray je podigao nivo igre i Novak je malo zaostao – govorim o jako visokom nivou, nedostajalo mu je 5-10 procenata iz raznih razloga. Đoković je zato odlučio kako mu je u štabu potreban neko ko je bio u sličnim situacijama na najvećim turnirima. Ovo nije vrsta posla koja se radi polovično. To svakako ne bi bilo dobro niti za njega niti za mene. Ja sam rekao Novaku da želim vidjeti kolimo ima vatre još u njemu i koliko mu ja mogu u svemu pomoći" naglašava Becker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti