Bedene prejak za Bašića, ništa od duela sa Nadalom

Kraj za bh. tenisera u Monte Carlu

Bedene prejak za Bašića, ništa od duela sa Nadalom

Bh. teniser Mirza Bašić poražen je danas od Slovenca Aljaža Bedenea rezultatom 2:0 u prvom kolu ATP turnira u Monte Carlu.

U prvom setu su obojica tenisera bila vrlo sigurna na svoj servis sve do sedmog gema, kada je Bašić posustao a Bedene napravio brejk 'sa nulom'. Slovenac je stečenu prednost sačuvao bez većih problema, a potom iskoristio prvu set loptu za 6:4 i vodstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set počinje loše za Bašića, koji odmah gubi servis i Bedene brzo stiže do 2:0. U trećem gemu, Bašić spašava brejk loptu i dolazi do prvog gema u drugom setu, da bi nešto kasnije uspio napraviti brejk i poravnati na 4:4.

Imao je Bašić i jednu brejk i set loptu pri rezultatu 6:5, ali se Bedene spasio i pobjednika drugog seta je odlučivao tie-break. Naš teniser je poveo sa 2:0, ali Slovenac potom osvaja pet uzastopnih poena i stiže do 5:2, a nedugo zatim i do 7:3 i pobjede.

U narednom kolu, Aljaž Bedene će se sastati sa prvim nosiocem turnira Rafaelom Nadalom.

ATP Monte Carlo, 1. kolo:
Bedene - Bašić 2:0 (6:4, 7:6)

Top Komentari

SEIKO
Možda neko odustane pa da ovaj bilmez ponovo zaigra, al Žikino kolo.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije