Belgija i Švicarska korak do opstanka

Velika gužva u borbi za opstanak

Belgija i Švicarska korak do opstanka

M. Maksimović

Samo dvije reprezentacije imaju maksimalnih 2:0 nakon prvog dana mečeva za opstanak u Svjetskoj grupi. To su očekivano, Belgija i Švicarska.

Steve Darcis i David Goffin nisu dozvolili nikakva iznenađenja. Darcis je dobio Ryderstedta u tri, Goffin Vinciguerru. Bemelman i Rochus imaju priliku završiti posao u subotu.

 

Federer i Wawrinka drže situaciju pod kontrolom u Amsterdamu.Roger je u prvom singlu prepustio De Bakkeru 11 gemova, Wawrinka je izgubio set u meču sa Haaseom.U parovima dileme ne bi trebalo biti. 

U duelu Njemačke i Australije, rezultat je 1:1.

 

Tomic je osvojio bod za Australiju, Florian Mayer za Njemačku.Identičan rezultat je i u Astani.Kukushkin je vratio domaće u život nakon poraza Koroleva.Bod za Japan u Tokyu je izborio Go Soeda, izjednačio je Amir Weintraub. Italija u Napulju ima 1:0 protiv Čilea. meč između Fogninija i Capdeville je prekinut kod 1-1 u petom setu zbog mraka.

 

Play off za opstanak:

Belgija - Švedska 2:0

Holandija - Švicarska 0:2

Njemačka - Australija 1:1

Japan - Izrael 1:1

Kazahstan - Uzbekistan 1:1

Italija - Čile 1:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.