Belgija prva do trećeg boda

Holandija osvojila bod, Njemačka u problemima

Belgija prva do trećeg boda

M. Maksimović

Prva reprezentacija koja je ostvarila pobjedu ovog vikenda u Svjetskog grupi Davis Cupa jeste Belgija. Prema očekivanju, Belgija je nakon subote povela protiv Švedske 3:0. Švedska je ponovo u Euro-Afričkoj zoni nakon 1999.godine.

Treći bod za Belgiju su izborili Bemelmans i Rochus u igri parova.Oni su pobjedili Brunstroma i Ryderstedta u četiri seta.

 

Mnogi su očekivali da će Švicarska posao u Amsterdamu završiti već u subotu, ali se to nije dogodilo. Par Rojer - Hasse je nadigrao puno kvalitetniju i jaču kombinaciju Rogera Federera i Stanislasa Wawrinku u četiri seta. U cijelom meču su Federer i Wawrinka imali dvije break lopte.

 

Prije trećeg dana, Kazahstan vodi protiv Uzbekistana 2:1, Italija protiv Čilea, Izrael u Japanu. Australci bi mogli gurnuti Njemačku u Euro-Afričku zonu jer vode 2:1 u Hamburgu.Guccione i Hewitt su osvojili vrlo važan drugi bod.U nedelju trebaju igrati Florian Mayer i Bernard Tomic, a onda Marcel Stebe protiv Lleytona Hewitta. Hewitt bi lako mogao biti čovjek odluke.

 

Play off Svjetske grupe:

Belgija - Švedska 3:0

Italija - Čile 2:1 

Njemačka - Australija 1:2

Kazahstan - Uzbekistan 2:1

Japan - Izrael 1:2

Holandija - Švicarska 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti