Čovjek koji je 250 puta prebolio koronavirus dominira na Australian Openu

Već je u trećem kolu

Čovjek koji je 250 puta prebolio koronavirus dominira na Australian Openu

A. Čaušević

Već su poznati neki od učesnika trećeg kola Australian Opena. 

Za možda i najveće iznenađenje dana se pobrinuo kontroverzni Benoit Paire koji je odigrao novi sjajan meč te je sa 3:1 pobijedio Grigora Dimitrova.

Francuz je prva dva seta dobio identičnim rezultatom. Oba puta je bilo po 6:4 uz ukupno napravljena tri breaka.

Dimitrov se vratio u igru u dramatičnom trećem setu i pto poslije tie breaka. Četvrti set donosi po jedan break pa se također igrao popularni 13. game.

U novom tie-breaku Paire je bio i više nego uvjerljiv sa 7:2 te je tako zasluženo prošao u treće kolo.

Inače, Paire je poznat po kontroveznim izjavama. Tako je i pred početak Australian Opena na sebe skrenuo pažnju kazavši da je 250 puta bio pozitivan na koronavirus.

"Pozdrav, ja sam Benoit Paire i 250. put sam pozitivan na koronavirus. Ne osjećam se dobro psihički zbog svih izolacija i vremena provedenog u hotelskim sobama širom svijeta. Zbog korone imam problema s nosom. Prošla godina je bila teška, a nova je krenula u istom pravcu", napisao je Paire.

Od ostalih rezultata izdvaja se pobjeda Stefanosa Tsitsipasa nad Sebastian Baezom sa 3:1 (7:6; 6:7; 6:3; 6:4) te siguran trijumf Andreya Rubleva nad Ricardasom Beranksiom sa 3:0 (6:4; 6:2; 6:0).

Dalje su prošli Čilić, O'Connel, Cressy, Evans, Andujar, Fritzm Bautista, Auger-Aliassime, De Minaur...

Top Komentari

Dasler
Kakve ovo pišete gluposti? Čovjek je lupio ovo, ono kako narod kaže "100 puta sam ti rekao.." :) Nije bio ozbiljan, jer je tehnički nemoguće da je bio 250 puta pozitivan, jer bi to značilo da je bio 2500 dana u izolaciji, ako se uzme u obzir najmanji period izolacije od 10 dana samo.. Stvarno ste vi novinari bilmezi teški, uključite mozak nekad, ne bi škodilo.
6 0
Caponi
Znaci bio je u izolaciji zbog corone, prije nego sto je corona nastala. Legenda ziva!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi