Benoit Paire je opet divljao: "Prestani da igraš tenis, ostani kod kuće"

Francuz nema mira

Benoit Paire je opet divljao: "Prestani da igraš tenis, ostani kod kuće"

E. Škorić

Još jedno nečuveno ponašanje francuskog tenisera Benoita Pairea.

Paire privlači ogromnu pažnju zbog svojih zaista kontroverznih stavova i loših poteza. Posljednji u nizu dogodio se u meču protiv Federica Gaije.

On je odmjerio snage sa 138. igračem svijeta na zemljanoj podlozi na turniru u Barceloni. Izgubio je sa 5:7, 3:6 za sat i 18 minuta igre, ali ponovo je "briljirao".

U posljednjem gemu meča, pri vodstvu rivala 15:0, Paire se posvađao sa sudijom. Bio je uvjeren da je loptica nakon udarca protivnika bila van, ali je sudija pokazao da je bila unutra.

Paire je bio ljut, a u jednom trenutku se okrenuo i pljunuo prema sudiji. Bio je nervozan tokom cijelog meča i to se vidjelo u njegovoj igri.

"Ovo nema smisla, ostani kod kuće i prestani da igraš tenis. Preloš si", govorio je Paire sam sebi u pauzi između gemova na početku drugog seta. Glasno je to govorio tako da su svi uspjeli da čuju.

Paire ima užasan omjer od prošle godine. Pobjeda i jedanaest poraza! Uz to, od avgusta prošle godine pobijedio je u samo dvije od osamnaest utakmica (ne uključujući utakmice odigrane po posebnim pravilima).

Ovo nije prvi put da se Paire svađa sa sudijom i pljuje po terenu. Prije mjesec dana, tijekom Argentina Opena, izgubio je živce na terenu. Posvađao se sa sudijom, zatim pljunuo. U jednom trenutku poraza od Francisca Cerundola, čak je i počeo demonstrativno servirati.

Nedavno je pokazao svoje "pravo lice" tako što je izjavio da mu je jedino važno zaraditi novac i da ga tenis uopće ne zanima.

Top Komentari

B.C.
Cuj utakmica hahah
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti