"Ne mogu to da podnesem, oni sve imaju, a ja nemam ništa"

Benoit Paire o najboljim igračima svijeta

"Ne mogu to da podnesem, oni sve imaju, a ja nemam ništa"

Edmir Škorić

Francuski teniser Benoit Paire tvrdi da se nikada ne bi mijenjao sa onim, najboljim igračima bijelog sporta.

"Nisam ljubomoran na Đokovića, Federera i Nadala. Mnogo ih poštujem. Mislim da to što rade je fantastično. Često mi ljudi kažu da imam ono što je potrebno da se bude u Top 10. Ipak, ne mogu biti ozbiljan na terenu i moja fizička sprema neće nikada biti na njihovom nivou. To su žrtve koje ja ne mogu podnijeti. Možda je moj tenis na tom nivou, ali oni koji su u Top 10 imaju fizički i mentalni ’nagon’ – oni imaju sve to, ja ništa nemam", rekao je Paire, pa je dodao:

"Osvajanje Grand slama mi nikada nije bio motiv. Više volim da budem u Top 30 i uživam u životu. Volim da igram golf i pijem špricere kada god poželim, umjesto da žrtvujem sve i budem broj 1. Uglavnom mi govore da me opuštanje čeka nakon karijere i da bi sad trebalo da se posvetim tenisu".

Francuz je sada 28. igrač na svijetu, a u karijeri je uspio da osvoji tri turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi