Beogradu i WTA turnir
Ana Ivanović dovodi zvijezde u Beograd

Nakon što je dobio ATP takmičenje

Beogradu i WTA turnir

Nakon što je nedavno Beograd dobio jak ATP turnir, vrlo lako bi se moglo dogoditi da i WTA turnir bude održan u srbijanskoj prijsetonici, i to već 2009. godine.

Prema pisanju “Sporta” i “Monda”, jedna od najboljih teniserki svijeta, osvajačica Roland Garrosa Ana Ivanović trebalo bi da otkupi turnir u austrijskom Linzu i “preseli” ga u beogradsku “Arenu”, a termin održavanja bi bio 12. oktobar, neposredno nakon posljednjeg Grand Slama sezone, Australian Opena.

Menadžerski tim drugog ženskog reketa Srbije i pete ugračice svijeta uveliko radi na transferu turnira, što znači da bi finansije bile u rukama Ane Ivanović (kao i sponzori), dok bi Teniski savez Srbije bi strateški partner.
Ukoliko bi Ivanovićeva uspjela u namjeri da u Beogradu organizuje ovakav turnir, vjerovatno bi se u “Areni” okupila ženska teniska elita, jer je termin idealan za većinu igračica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti