Berankis protiv Džumhura donio Litvaniji pobjedu

BiH nije uspjela

Berankis protiv Džumhura donio Litvaniji pobjedu

Ricardas Berankis donio je Litvaniji ukupnu pobjedu od 3:1 u duelu sa našom reprezentacijom koja, nažalost, nije uspjela izboriti promociju u viši rang. Pred sasvim solidno ispunjenim tribinama dvorane na Mojmilu, Litvanac je bio uspješniji sa ubjedljivih 3:0.

Interesantno, sva tri seta su završena rezultatom 6:4. Prvi set je trajao 38 minuta, a drugi minut manje tako da je nakon nešto više od sat vremena igre Berankis bio u sjajnoj poziciji da donese svojoj reprezentaciji pobjedu. Iako je početak meča bio odličan za Džumhura koji je poveo sa 3:1, ali je prokockao svoju prednost.

U trećem setu Berankis pravi break kod rezultata 1:1 i zatim dolazi do 3:1, što je u neku ruku značio i kraj svih nadanja da Džumhur može uraditi nešto više u ovom meču. Iako je Džumhur uspio vratiti break i izjednačiti na 3:3, Litvanac je brzo vratio prednost do kraja set rutinski priveo kraju. 

Damirov poraz je ujedno značio i poraz Bosne i Hercegovine. Na promociju u 1. grupu EA zone ćemo, nažalost, pričekati još neko vrijeme.

Davis cup:

BiH - Litvanija 1:3
D. Džumhur - R. Berankis 0:3 (4-6, 4-6, X-X)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti