Berdych bolji od Roddicka
Berdych je u igri za polufinale

Prva pobjeda za debitanta

Berdych bolji od Roddicka

M. Maksimović

Finalista Wimbledona iz 2010.godine,Tomas Berdych je ostvario prvu pobjedu na završnom turniru u Londonu, nakon što je sa 7-5,6-3 nadigrao finalistu Wimbledona iz 2009.godine Andyja Roddicka.

Roddick je protiv Rafaela Nadala odigrao vrklo dobar meč, izgubio je u tri seta, dok je Berdych glatko poražen od Novaka Đokovića. Mnogi su predznak laganog favorita gurali ispred Roddicka, ali on jednostavno nije izdržao. Opet je do završnice seta bolje stajao, došao je kod 5-4 u desetom gemu do dvije set lopte, ali je Berdych uvezao četiri poena, dva su bila vrhunska.

Izvukao se i odmah gem kasnije je Berdych napravio break, Roddick je još jednom ispustio 40:15.U petom gemu drugog seta, Roddick je ponovo izgubio servis, ušao je u raspravu sa sudijom, slomio je reketu i polako je počeo padati. Berdych je poveo 4-2,5-3,u devetom gemu je zaključio posao.

Drugo kolo, grupa A:
Tomas Berdych (Češ, 6) - Andy Roddick (SAD, 8) 7-5, 6-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti