Berdych preokretom do naslova

Tsongi malo set i 4-2 u drugom

Berdych preokretom do naslova

M. Maksimović

Čeh Tomas Berdych pobjednik je ATP turnira u Stockholmu. Nakon dva sata i 28 minuta igre u vrlo izjednačenom finalu, Berdych je pobjedio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 4-6, 6-4, 6-4.

Tsonga ima za čime žaliti jer je nakon prvog seta u drugom imao break prednosti, odnosno 4-2 vodstvo, ali je Čeh sa četiri vezana gema izjednačio na 1-1 u setovima. U trećem odlučujućem, Berdych je 

sa jednim breakom došao do svog osmog naslova u karijeri. Tsonga je u trećem setu imao četiri break lopte, niti jednu nije iskoristio.

 

I Tsonga je baš kao i Berdych igrao svoje 16.finale u karijeri, ali je ostao na devet titula.U međusobnim duelima Berdych sada ima tri pobjede na svom kontu.

 

Finale:

Tomas Berdych (Češ,2) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra,1) 4-6,6-4,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.