Berdych se nada polufinalu

Čeh bolji od Tsonge u tri seta

Berdych se nada polufinalu

M. Maksimović

Svoju prvu pobjedu na azvršnom turniru ove godine, upisao je i Čeh Tomas Berdych.On je u drugom kolu grupe B, u tri seta savladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu koji je ostao bez polufinala.

Berdych je slavio 7-5, 3-6, 6-1, ali će za ulazak u polufinale morati pobjediti Đokovića te navijati 

za Tsongu.Olakšavajuća okolnost Berdychu leži u činjenici da će Đoković potvrditi polufinale i jednim osvojenim setom u trećem kolu.

 

Što se tiče samog meča između Berdycha i Tsonge, Berdych je prvi prijetio, imao je tri break lopte u sedmom gemu, niti jednu ne koristi.Tsonga je sačuvao svoj servis do 11 gema, kada Berdych dolazi na 15:40 i koristi četvrtu break loptu, presudnu za prvi set. 

 

Tsonga je podigao svoju igru, sa jednim breakom je došao do 3-1, sa drugim do seta. Francuz je bio u naletu, odmah je na prvom servis gemu Berdycha u trećem setu došao do dvije break lopti. Tu je Tsonga propustio svoju priliku i vrlo brzo je potonuo.Berdych je sa duplim breakom stigao do pobjede.

 

Grupa A:

Novak Đoković (Srb) - Andy Murray (VBR) 4-6, 6-3, 7-5

Tomas Berdych (Češ) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 7-5, 3-6, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.