Berdychu je psovala, ali Novaku je morala zapljeskati
Foto: epa.eu

Djevojka Andyja Murraya

Berdychu je psovala, ali Novaku je morala zapljeskati

Novak Đoković je u svom petom finalu Australian Open upisao peti trijumf, a sa 3:1 savladao je britanskog tenisera Andyja Murraya.

Tokom meča koji je trajao tri sata i trideset minuta bilo je mnogo sjajnih razmjena udaraca, a jedan se posebno izdvojio u prvom setu.

Bio je to sam početak prvog seta, treći gem velikog finala, kada je Murray probao da iskoristi Novakov izlazak na mrežu i lopticu pošalje pored njega. Ipak, Đoković ne bi bio to što jeste da nije stigao da majstorski reaguje i volej-udarcem, dok se bacao u stranu, pošalje lopticu u nebranjeni dio Andyjevog terena.

Ovaj potez čak je oduševio i Murrayevu djevojku, Kim Sears. Buduća gospođa Murray je u polufinalu psovala Tomasa Berdycha, ali je Noletu morala zapljeskati nakon ovakve bravure:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.