Igrao zaražen?! Tomić u toku meča u Melburnu sutkinji rekao da najvjerovatnije ima koronavirus

Igrao zaražen?! Tomić u toku meča u Melburnu sutkinji rekao da najvjerovatnije ima koronavirus

E. Škorić

Australski teniser Bernard Tomić rekao je sudiji tokom meča u kvalifikacijama za Australian Open da će u roku od dva dana imati pozitivan test na koronavirus.

Nekadašnji veliki talent je nakon uvjerljivog poraza u prvom kolu kvalifikacija od Rusa Romana Safiullina (1:6, 4:6) na društvenim mrežama izjavio da se ne osjeća dobro te se izolirao po savjetu ljekara.

29-godišnji teniser je u drugom setu ušao u raspravu sa brazilskom sutkinjom Aline Rocha kojoj je rekao da ima zdravstvenih problema i da se osjeća loše, a također je kritikovao mjere protiv koronavirusa u Melburnu.

"Siguran sam da ću za dva dana imati pozitivan test, kažem ti. Platit ću ti večeru ako ne budem pozitivan za tri dana. Inače ćeš me ti častiti večerom", prenosi Reuters navodne riječi Tomića koje je uputio sutkinji.

"Ne razumijem da ovdje nikoga ne testiraju. Dopuštaju igračima da izađu na teren nakon samotestiranja u hotelskim sobama... Gdje smo mi. Nema službenog PCR testiranja", rekao je Tomić.

Međutim, nakon toga se oglasio na društvenim mrežama. "Stvarno sam bolestan i vratio sam se u hotelsku sobu. Upravo sam razgovarao s liječnicima i rekli su mi da se izoliram".

Tomić je bio veliki talent u australskom tenisu. Već s 18 godina igrao je u četvrtfinalu Wimbledona 2011., a 2016. je stigao do 17. mjesta na ATP listi. Loš način života, sporovi sa službenim licima i disciplinski prijestupi učinili su da Tomić u potpunosti zanemari sam tenis, pa je danas tek 257. igrač svijeta

Top Komentari

Mig_Mig
Tako je. A glupani se pozabavili ganjanjem novaka. Haha
0 3
Chesa
Tolika lova se obrće, a obično testiranje izostaje. Svašta.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi