Bh. tenis se vratio na velika vrata

Bh. predstavnici očekuju još bolje igre

Protekla godina je za bh. tenis bila vjerovatno najuspješnija od samostalnosti BiH. U razgovoru za SportSport.ba naši najbolji teniseri i teniserka govore o godini iza nas i planovima za novu sezonu.

"Ostvario sam dosta dobar plasman u prošloj sezoni, dok u narednoj sezoni očekujem da se plasiram iznad 200. mjesta. Očekujem nastupe na svim Grand Slamovima", kaže 310. igrač svijeta Aldin Šetkić.

Naša najbolja teniserka Mervana Jugić-Salkić prethodne sezone nije igrala mnogo zbog problema s povredama, pa se nada da će nova sezona biti znatno uspješnija.

Damir Džumhur je pokazao da je pred njim velika karijera, ako ga zdravlje posluži. Džumhur je prošle sezone odigrao dosta dobro, a sezona pred nama bi trebala biti još bolja. To očekuje i sam Džumhur koji je rekao da bi bio zadovoljan da narednu sezonu završi u Top 500 igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.