Bhupathi i Bopanna stigli do finala

U polufinalu spasili meč loptu

Bhupathi i Bopanna stigli do finala

M. Maksimović

U finalu završnog turnira u konkurenciji parova igrat će  Mahesh Bhupathi i Rohan Bopanna protiv španskog para Marcel Granollers - Marc Lopez. 

Bhupathi i Bopanna su odigrali sjajan meč protiv Leadera Paesa i Radeka Stepaneka, spasili su jednu meč loptu u trećem set i na kraju su slavili 4-6, 6-1, 12-10.Bhupathi je do sada u karijeri osvojio 51 turnir, sa Paesom je dva puta slavio u Roland Garrosu, jednom na Australian Openu.

 

Ove godine je sa Bopannom izgubio finale Cincinnatija i Šangaja dok je osvojio Dubaji i Bercy. Ovo će 

Bhupatiju biti drugo finale na završnom turniru u Londonu.Prije dvije godine je izgubio igrajući sa Maxom Mirnyijem.

 

U drugom polufinalu su Granollers i Lopez nadigrali pobjednike Wimbledona Marraya i Nielsena 6-4, 6-3. Za špansku kombinaciju ovo je prvo veliko finale.Do sada su osvojili turniru u Rimu i Gstaadu, dok su poražemi u Acapulcu, Barceloni, Umagu i Torontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.