Kanadska teniserka: Hajde da to razjasnimo, nisam lezbijka

Bianca fanovima

Kanadska teniserka: Hajde da to razjasnimo, nisam lezbijka

E. Škorić

Bianca Andreescu fanovima je poručila da nije lezbijka.

Bivša osvajačica US Opena je karantin u Melbourneu iskoristila za dopisivanje sa fanovima putem društvenih mreža. Odgovarala je na mnoga pitanja, a mnogi su je upitali za seksualnu orijentaciju i da li je zaista lezbijka.

"Hajde samo da to razjasnim, ja nisam lezbijka", poručila je 20-godišnja teniserka koju čeka nastup na Australian Openu.

Njene riječi imaju čvrsto uporište jer je bila u vezi sa sunarodnjakom i teniserom Benjaminom Sigouinom 2019. godine u vremenu kada je bila osvajačica US Opena.

U WTA krugu ima nekoliko igračica koji su otvoreno izjavili svoju homoseksualnost. Među njima su Belgijanke Alison Van Uytvanck i Greet Minnen , Australka Samantha Stosur i Nizozemka Richel Hogenkamp.

Kroz povijest su legende poput Billie Jean King, Martine Navratilova, Rennae Stubbs, Lise Raymond, Gigi Fernandez i Amelie Mauresmo, pored nedavno umirovljene Casey Dellacqua, otkrivale također svoju sklonost ka pripadnicima istog spola.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CFKxErYAVQN/[/instagram]

Top Komentari

Probisvjet
Dobro je. Sada mi je dosta lakse.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi