BiH na otvaranju 0:5, Danska 1:5
Šetkić i Nielsen

Možemo li napokon povesti1:0

BiH na otvaranju 0:5, Danska 1:5

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH je do sada odigrala pet mečeva u II grupi Euro-afričke zone i svi mečevi su završeni rezultatom 3:2, odnosno 2:3. Krenuli smo iz Makedonije, gdje smo slavili 2:3 i to u petom meču. Uslijedilo je gostovanje u Estoniji i opet pobjeda 2:3, naravno u posljednjem meču.

Na trećem gostovanju u Portugalu smo zapeli 3:2, ali smo u ovoj godini prvo dobili Maroko 3:2 u gostima, u drugom kolu Estoniju 3:2. Međutim ono što je posebno zanimljivo, niti u jednom od tih šest mečeva nismo dobili prvi singl koji se igrao u petak.

Ismar Gorčić je poražen na otvaranju u Velesu od Rusevskog i Zoppa u Tallinu. Onda je u reprezentaciju stigao Amer Delić koji gubi od Gila u Portugalu 9:7 u petom setu. Bolje sreće Amer nije bio niti u Marrakechu, El Amrani je slavio 3:0. U Tuzli je prvi meč odigrao Aldin Šetkić koji je izvukao maksimum, ali je Zopp osvojio bod nakon pet setova.

Danas će opet prvi na teren Aldin koji nije pod pritiskom i koji će probati baš kao i u Tuzli izvući maksimum. Ako ništa drugo može Nielsena zadržati što duže na terenu. Ono što donekle može biti ohrabrujuće jeste podatak koji kaže da su Danci na otvaranju na omjeru 1-5. Martin Pedersen je izgubio prvi singl u mečevima protiv Monaca i Latvije, odnosno protiv Nieminena i Finske prije dvije godine, dok Nielsen ima jednu pobjedu i dva poraza. Nielsen je izgubio protiv Portugala i Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.