BiH ponovo u I grupi EA zone
Fed Cup reprezentacija BiH

Veliki uspjeh Fed Cup reprezentacije BiH

BiH ponovo u I grupi EA zone

M. Maksimović

Fed Cup reprezentacija BiH će naredne godine igrati u I grupi EA zone.Svoje mjesto među 16 selekcija Evrope naše teniserke su izborile pobjedivši Finsku u meču odluke 2:1.

Tako su na najbolji mogući način naše teniserke zaokružile seriju u kojoj su ostvarile četiri pobjede pritom izgubivši tek dva boda.

Protiv Finske je definitivno bilo najteže,pogotovo nakon što je slabije rangirana Piia Suomalainen uzela prvi set Mervani Jugić - Salkić. U nastavku je Mervana potvrdila svoju odličnu formu koja je posebno došla do izražaja u trećem setu koji je naša teniserka dobila 6-0.Finska je uzvratila zahvaljujući Emmi Laine koja je trenutačno za sedam mjesta bolje plasirana od Jasmine Tinjić.Jasmina je nakon dva odlična meča, danas bila van ritma pa je Laine slavila sa 1-6,3-6.

Na kraju je odlučivao meč parova.Mervana i Jasmina odigrale na vrhunskom nivou i na kraju su sa 6-1,6-4 osigurale drugi bod u ulazak FED Cup reprezentacije BiH u I grupu.U I grupi će naredne godine igrati iz BiH i Estonija, Švedska, Švicarska, Velika Britanija, Poljska, Izrael, Bugarska, Luxemburg, Austrija, Hrvatska, Grčka, Holandija, Mađarska, Rumumija i Portugal. Imena ovih selekcija potvrđuju koliko su dobar posao napravile naše teniserke u Kairu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.