BiH povela protiv Tunisa
Gorčić je doveo BIH u vodstvo

Davis Cup

BiH povela protiv Tunisa

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je u vodstvo od 1:0 protiv domaćina, Tunisa, u odlučujućem susretu za plasman u II Grupu Euro-afričke zone Davis Cupa.

Ismar Gorčić je u prvom meču savladao Ouassima Derbela rezultatom 2:0 (6:1, 7:6). Naš reprezentativac bolje je otvorio meč i prvi set riješio je u svoju korist rezultatom 6:1. U drugom je poveo sa 5:2, imao je dvije meč lopte, ali je Derbela uspio je osigurati tie-break. Ipak, Gorčić je u tie-breaku zaigrao bolje i slavio je sa 7:4.

U drugom meču koji je u toku, sastaju se Aldin Šetkić i Malek Jaziri, a ukoliko Šetkić ostvari trijumf osiguraće našem nacionalnom timu jednu od prve dvije pozicije koje vodi u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti