BiH povela sa 1:0: Bašić bolji od Garangangea

Davis Cup

BiH povela sa 1:0: Bašić bolji od Garangangea

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je do svog prvog boda u meču sa Zimbabveom. U prvom meču 1. kola grupe II Euro-afričke zone Mirza Bašić je savladao Takanyija Garangangea sa 3:0.

Mirza Bašić je bez većih problema savladao najbolje rangiranog domaćeg tenisera Takanyia Garangangu dobivši sva tri seta (3:6, 3:6, 6:7). Nakon što je prva dva identičnim rezultatom 6:3 riješio u svoju korist, teniser domaće reprezentacije je u trećem setu pružio nešto veći otpor i bolju igru, ali je Bašić na kraju i treći set riješio u svoju korist, ovoga puta sa 7:6.

U meču koji je počeo odmah nakon ovoga najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur boriti će se za drugi bod naše reprezentacije protiv Benjamina Locka.

Duel parova na programu je sutra od 11 sati, a Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrat će protiv Wayna Blacka i Marka Fynna, nadamo se za naš treći bod i pobjedu u ovome duelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.