BiH protiv Australije u teniskom centru Memorial Drive Adelaide
Kvalifikacije za finalni turnir Svjetske grupe

Susreti se igraju u februaru 2019. godine

BiH protiv Australije u teniskom centru Memorial Drive Adelaide

S. Mlaćo

Teniski centar Memorial Drive Adelaide odabran je za odigravanje susreta teniskih reprezentacija Australije i BiH 1. i 2.februara naredne godine, u okviru kvalifikacija za finalni turnir Svjetske grupe Davis Cup-a.

Kompleks Memorial Drive Adelaide ima čak 27 teniskih terena sa različitim podlogama, a još nekoliko ih je u izgradnji. Mnogi australski teniseri baš ovaj centar koriste za pripreme i treninge.

Prema novom modelu Davis Cup-a, u kvaifikacijama će 1.i 2.februara snage odmjeriti ukupno 24 tima, a 12 boljih ide na finalni turnir Svjetske grupe Davis Cup-a koji će se igrati u novembru 2019.godine.

Direktni učesnici finala su ovogodišnji finalisti i polufinalisti Svjetske grupe Hrvatska, SAD, Francuska i Španija, te ekipe Velike Britanije i Argentine koje su dobile „wild card“.

Bh. teniseri su, zahvaljujući rezultatima postignutim u okviru prve grupe Davis Cup-a u kojoj su bili ove godine, dobili priliku da naredne godine igraju kvalifikacioni meč za Svjetsku grupu.

Ostali parovi kvalifikacija:

Brazil – Belgija

Uzbekistan – Srbija

Indija – Italija

Njemačka – Mađarska

Švicarska – Rusija

Kazahstan – Portugal

Češka – Holandija

Kolumbija – Švedska

Austrija – Čile

Slovačka – Kanada

Kina - Japan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi