BiH u grupi sa Velikom Britanijom, Portugalom i Mađarskom

Poznati protivnici naše reprezentacije

BiH u grupi sa Velikom Britanijom, Portugalom i Mađarskom

M. Maksimović

Fed Cup reprezentacija BiH igrat će od od 6-9.februara na turniru I grupe EA Zone u Eilatu u Izraelu.S obzirom na novonastalu situaciju u TS BiH, nije poznato ko će u ulozi selektora voditi reprezentaciju BiH i ko je izabrao igračice ali je sigurno da su za Fed Cup selekciju nominovane Jasmina Tinjić, Jelena Simić, Anita Husarić i Jasmina Kajtazović.

U odnosu na prošlu godinu tu nema najiskusnije Mervane Jugić Salkić i Jelene Stanivuk. Po rakingu, najbolja je Jasmina Tinjić koja je trenutačno 272.igračica svijeta, dok je Jelena Simić 557.Anita Husarić i Jasmina Kajtazović su van najboljih 1000, tačnije,  Jasmina je 1062. na WTA rang listi, dok je Anita Husarić 1022.Na predstojećem turniru, naša selekcija će igrati u grupi B zajedno sa Velikom Britanijom, Portugalom i Mađarskom.

 

Selekciju Velike Britanije predvodi Judy Murray, mama Andyjs Murraya, a kao igračice najavljene su Heather Watson, Laura Robson, Anne Keothavong, i Johanna Konta.Što se tiče selekcije Mađarske, tu su Timea Babos, Greta Arn, Katalin Marosi i Reka-Luca Jani. Portugal je možda najveća nepoznanica sa svojim sastavom u kojem su aria Joao Koehler, Michelle Larcher de Brito, Barbara Luz i Margarida Moura. 

 

U grupi A su Bjelorusija, Austrija, Hrvatska i Gruzija, u grupi C će igrati Poljska, Rumunija, Izrael i Turska i grupi D su Slovenija, Holandija, Bugarska i Luksemburg.Dvije najslabije selekcije će se preseliti u grupu II, dvije najbolje u Svjetsku grupu II.

 

Prošle godine se turnir također igrao u Eliatu, a naše teniserke su uspjele izboriti opstanak pobjedivši u pvom krugu selekciju Grčke koja se zajedno sa Estonijom preselila u niži rang, odnosnu II grupu EA Zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.